Felaket
New member
Balon Ekmek (Pita) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ılık süt
- 5,5 bardak un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket indesit maya
- Göz sonucu tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü, yoğurdu, sıvı yağı yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştıralım. Bir bardak unun içine mayayı katıp, karıştıralım ve yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
- Tuzu ve şekeri ilave edelim mayalı unu ek edelim un marka ve kaliteye nazaran farklılık olabilir ele yavaşça yapışacak kıvamda olmalı ve ağzını kapatıp, bir saat mayalandıralım.
- hemen sonrasında un serptiğimiz yerde hamuru yeniden toparlayalım ve portakaldan bir tık küçük bezeler elde edelim un serperek merdaneyle fazlaca ince olmayacak biçimde daireler elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepside bir birine değmeyecek biçimde 250 derece evvelde ısıtılmış fırında üzeri yavaşça kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.