Balon Bazlama (Tam Tutan)

Felaket

New member
Balon Bazlama (Tam Tutan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Balon Bazlama (Tam Tutan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına ünü alıp ortasını çukur yapalım.
  2. Mayamızı şu ve şeker ile karıştırıp dökelim, tuz ve yağı da ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Yumuşak olması toparlarken zorlamasın diye elinizi yağ yada şu ile orta ara toparlarken ıslatın.
  4. Toparladıktan daha sonra ağzını kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  5. Tezgaha ‘ın serpip hamurumuzu 8 yada 9 kesime bölelim eşit olarak, bezeleri yapıp üzerini bir bez ile örtelim.
  6. Ardından teker teker bezelerimizi 1 cm kalınlığına yakın açalım.
  7. Merdane yada elimizle, yanmaz tavayı ısıtıp gerili önlü bir kaç sefer çevirerek pişirelim afiyet olsun sıhhat olsun inşallahh????????.
Balon Bazlama (Tam Tutan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst