Felaket
New member
Bal Kabaklı Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet yufka
- 3-4 dilim bal kabağı
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 1 kase su
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 2 adet yumurta sarı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyelim tavaya alalım, ateşte iki kaşık sıvı yağ ekleyip, kavuralım.
- Kıymayı tavaya alıp, suyunu çekene kadar kavuralım. Kavrulan kıymaya soğanları ve kapya biberi, sarımsağı ekleyip, kavuralım.
- Baharatları ve tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alalım kavrulan kabakları ek edip, soğumaya bırakalım.
- Bir adet yufkayı masaya serelim, sıvı yağlı sudan fırça sayesinde yufkanın heryerini sürelim. Akabinde iç harcımızdan yufkanın her yerine gelecek biçimde serpiştirelim.
- Yufkayı sigara böreği böreği üzere saralım, yuvarlak tepsiye koyalım altı yufkayı bu türlü saralım ve tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam serpiştirelim.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun. ????.