Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek

Felaket

New member
Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram – benimkinde 41 adet yufka vardı)
  • 450 gram kaşar loru (Kahvaltılık lor olarak da geçiyor)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
İç sosu için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı (Aklarını iç sos için ayırmıştık)
  • Çörekotu
  • Susam
Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç harcı için uygun bir kaba kaşar lorunu, doğranmış maydanozu, karabiberi ve tuzu alarak hepsini karıştırın.
  2. İç sosu için bir daha tüm materyalleri bir kaba alarak çırpıcı ile güzelce karıştırın.
  3. İki adet baklavalık yufkayı tezgaha alarak fırça yardımı ile iç sostan her yerine sürün. Üçüncü yufkayı alarak bir daha birebir biçimde sostan sürün.
  4. Dördüncü, beşinci ve altıncı yufkaları da soslayın. bu türlü toplam 6 adet yufka üst üste olacak biçimde devam edin.
  5. Birinci yufkaya kolay sarılması için iç sostan sürmüyoruz. Sostan çokça sürmenize gerek yok zira yufkalar yumuşayacağı için sararken kuvvetlik yaşarsınız.
  6. Altıncı yufkayı da sosladıktan daha sonra baklavalık yufkanın uzun tarafına peynirli harçtan yayın. Akabinde sıkı bir biçimde sarın.
  7. Diğer baklavalık yufkalar için de birebir süreci yaparak toplamda 7 adet rulo elde ediyoruz. Paketten 41 adet yufka çıkıyor bu yüzden yedinci rulomuz beşli olacak.
  8. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldıktan daha sonra bir parmak uzunluğunda olacak biçimde kesin.
  9. Benim iç sosum biraz arttı. Sizin de artarsa yufkaların üzerine sürün. Akabinde çırpılmış yumurta sarılarını da sürün.
  10. Son olarak üzerlerine susam ve çörekotu serperek, 180° fırında, alt üst ayarda, yaklaşık 40 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Sıcak bir biçimde, çıtır çıtır böreklerimizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst