Felaket
New member
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Çörek otu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavaya sıvı yağımızı alıp kuru soğanımızı küçük küçük doğradıktan daha sonra pembeleşip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından kıymayı ekleyip rengi dönüp suyunu çekene kadar ortada bir karıştırarak kavuruyoruz.
- En son tuzunu karabiberi ve pul biberini ekleyerek iç harcı hazırlıyoruz.
- İç harcımız ılıyana kadar sosu için olan tüm materyalleri karıştırıp hazır ediyoruz.
- sonrasındasında 2 adet yufkayı tezgahımıza seriyoruz. Fırça yardımı ile sosumuzu yufkaya sürüyoruz.
- Sosu sürdüğünüz yufkanın üzerine 2 adet daha yufka koyup, yeniden sos sürüyoruz.
- Son olarak 2 adet daha yufka koyup tekrar sosumuzdan yufkaya sürüyoruz.
- Yufkamızın uzun kısmına hazırladığımız kıymalı iç harcımızdan koyuyoruz. Yufkamızı rulo halinde sarıp 3-4 kesime bölüyoruz.
- Böldüğümüz yufkayı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alıyoruz.
- İç harcımız bitene kadar yufkalarımıza birebir süreci uygulayarak devam ediyoruz. Yani 6 yufkada bir kıymalı iç harcımızdan koyuyoruz. 2’şer kat olan yufkaların ortasına sos sürmeyi unutmuyoruz. ????.
- En son kalan sosumuzu yumurta sarılarını ekleyip düzgünce çırpıyoruz ve hazırladığımız böbreklerin üzerine çokça sürüyoruz.
- Önceden ısırmış olduğumuz 190 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı