Baklava Yufkasından Çıtır Börek

Felaket

New member
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklavalık yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş yağ yahut sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
İç harcı için;

  • 4 büyük patates haslanmış
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gram rendelenmiş kasar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. İç harcı için; maydanozu ince ince kıyalım, patates ufalayalım, kasar peynirini ek edelim, karıştırıp kenara alalım.
  2. Yufkaları yağlamak için; sıvı yağ, süt ve yumurta akını bir kapta çırpalım.
  3. 2 adet baklava yufkasını tezgaha serin, üzerine hazırladığımız sosu fırça sayesinde sürelim.
  4. Yufkaların kenar kısmına iç harcınızı koyup rulo formunda saralım.
  5. Sardığımız ruloları yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alalım.
  6. Kalan yufkalara da birebir süreci uygulayarak tepsiye yerleştirelim.
  7. Geriye kalan sosu da böreklerin üzerine döküp, yumurta sarisini fırça sayesinde böreklerin üzerine sürelim.
  8. Keskin bir bıçak ile dilimleri keselim. İsteğe göre susam yahut çörekotu ile süsleyelim.
  9. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst