Felaket
New member
Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Biraz tuz
- 1/2 (yarım) kg orta yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- Biraz tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu derin bir kabın içine alalım. Ortasını açalım, suyu mayayı ve tuzu koyup karıştıralım. Güzelce yoğuralım.
- 1,5 saat kadar mayalanması için üzerini örtüp fırının ortasında bekletelim.
- Bu sırada tavaya kıymayı alalım ve hiç yağ koymadan kavuralım.
- Kavurma süreci bitince soğanları küçük doğrayalım.
- Kavrulmuş kıymanın içine koyup karıştıralım. Tuzunu, karabiberini ve ince kıyılmış maydanozları ek edelim.
- Mayalanan hamurdan dört beze yapalım. Üzerini örterek yarım saat kadar daha dinlendirelim.
- Her bezeyi biraz unlayarak uzunlamasına tepsinin uzunluğu kadar açalım.
- Tam orta kısmına iç harcından koyup dikkatlice kapatalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. (sürülmeyebilir de).
- 175 derecede 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz tereyağı ile yağlayalım.
- Dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun ????.
- #bafrapidesi #yöresellezzetler #benimmutfağım #lezzetdurağı #leziztarflerim #mutfaktabenvarim #nefisyemektarifleri #haftasonuyemeği #sunumönemlidir #afiyetolsunnbizee.