Bafra Pidesi

Felaket

New member
Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme kuru maya
  • 3 su bardağı un
İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığına yakın kırmızı pul biber
En son üstü için;

  • Tereyağı
Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamur için su, tuz, maya ve unu karıştırıp güzelce pürüzsüz olana kadar yoğuralım ve mayalanması için sarıp 1,5 saat kadar dinlendirelim.
  2. İç harcı için; soğanı yemeklik doğrayıp, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek bir tavada kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim, baharatlarını ve tuzunu ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamurumuzun havasını alana kadar yeniden yoğuralım ve un serptiğimiz tezgaha alalım 4 eşit modüle bölelim. Her parçayı içeri yanlışsız alarak bezeleyip unlanmış tezgaha aralıklı koyalım, üzerini bir poşet ile örtüp 30 dakika dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile uzunlamasına açalım, elinizlede hamuru uzatabilirsiniz.
  5. Yaptığımız kıyma harcından hamurun tam ortasına 3-4 yemek kaşığı kadar ekleyelim ve kenarlarını bir ortaya getirip cimcik yaparak kapatalım fotoğraftada nazaranceksiniz esasen, fırın tepsisine yağlı kağıt serip pidelerimizi dizelim.
  6. Evvelden ısıttığımız 225 derece fırında 12-15 dakika ortası üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişen pideleri farklı bir yere alıp, sıcakken üzerini ve altını tereyağ ile yağlayalım. Pidelerin ortasını aralayıp 1-2 çay kaşığı tereyağından içine de ekleyebilirsiniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst