Ayva Reçelinden Bulka (Poğaça)

Felaket

New member
Ayva Reçelinden Bulka (Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 4 adet yumurta 1 adedini üzeri için kullanıyoruz
  • 1 çorba kaşığı dolu maya
  • 50 gr tere yağı
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker tozu
  • Çay kaşığın ucunda tuz
  • Ayva reçeli
Ayva Reçelinden Bulka (Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurun içerisine sütü ısıtılmış ve suyla birlikte hamura döküyoruz.
  2. Yumurta ve şeker tozu, maya, yağ tuz hepsini bir arada ek edip hamuru yoğuruyoruz.
  3. Hamuru yoğurduktan daha sonra 2 su bardağı un ek ettim
  4. daha sonra mayalanana kadar bekliyoruz.
  5. Mayalanmış hamuru küçük küçük bezelere ayırıyoruz.
  6. Bezelerinde üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
  7. Oklava bezeleri yazıyoruz.
  8. İçerisine ayva reçelinden 1 kaşık koyup istediğiniz form verebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Ayva Reçelinden Bulka (Poğaça) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst