Ay Çöreği

Felaket

New member
Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İçi için ;

  • 3 su bardağı kek (Rondodan geçirilmiş)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağından biraz az dövülmüş fındık
  • Yarım su bardağı süt
Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için; yumurta akı ve şekeri düzgünce çırpıyoruz akabinde yoğurt, yağ, süt, sıvı yağ ve mayayı ekleyip, güzelce çırpalım. Biraz un koyduktan daha sonra tuzu da ekleyip kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım ve hamurumuzu sarıp yarım saat dinlendirelim.
  2. İçi için; robottan geçirdiğimiz kekin içine kakao, süt, fındık, pudra şekeri ve tarçını ekleyip uygunca karıştıralım.
  3. Ardında hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım fotoğraflarda göründüğü üzere açıp içini doldurup, tepsiye dizelim.
  4. Hepsini yapınca yumurta sürüp, çatalla hal yapıp, fırına verelim. Ben eski davulda pişirdim 40 dk sürdü diğer fırınlarda dakikası farklılık gösterebilir şimdiden afiyet olsun????.
Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst