Ay Böreği

Felaket

New member
Ay Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 7 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • Sıvı yağ
İçine sürmek için

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine

  • Yumurta sarısı
Ay Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel unu, tuz, mayayı bir kaba alıp karıştırın suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
  2. 8 eşit kesime bölüp yuvarlayıp dinlenmeye bırakın.
  3. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezici ile ezin soğanı sıvı yağ ile kavurun.
  4. Patatesleri ekleyip karıştırın tuzunu baharatını atıp soğumaya bırakın.
  5. Birinci yuvarladığımız hamurdan başlayıp açabildiğimiz kadar ince açalım.
  6. Üzerine sıvı yağ ve tereyağlı karışımı sürüp iki ucundan büzüp ortada birleştirelim.
  7. Kenara bırakıp hepsine birebir süreci uygulayın birinci yaptığımızdan alıp bıçak ile 4 parmak kalınlığında keselim.
  8. Alttan üste gerçek bükelim ortasına patatesli harç koyup poğaça üzere kapatıp tepsiye yerleştirin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkınca üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirelim.Afiyet olsun.
Ay Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst