Arnavut Mantısı

Felaket

New member
Arnavut Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket sanayağı
İç harcı için:

  • Yarım bardak sıvı yağı
  • 3 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz ve nane
Hamurun hazırlanışı:

  • 1 kilo un
  • Yaş maya ya da kuru maya
  • Bir tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım kavanoz su
Arnavut Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 paket yağı eritiniz.
  2. Başka tavaya yarım bardak sıvı yağı ve soğanları kavurun. Toz biber atın.
  3. Üzerine tuz ve nane atınız.
  4. Hamur için; unu ekleyip ortasını açıp kuru maya, tuz, bir tutam şeker su ekleyip yoğurun.
  5. Hamuru yarım saat bekletin.
  6. Hamuru ikiye bölün.
  7. Hamuru açın sanayağını sürün, papatya halinde kesin katlayın. İkinci hamuruda birebir biçimde yapın.
  8. Birinci hamuru büyükçe açın iç harcını her tarafına yayın.
  9. Formdaki üzere katlayın bıçakla minik minik kesin.
  10. E n sonunda üzerine yağ sürün ve 200 derecede fırına verin.
Arnavut Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst