Arkeologlar Almanya’da İyi Korunmuş 3.000 Yıllık Kılıcı Keşfettiler

YaratıcıKalem

Active member
Nadir Tunç Çağı kılıcı bir mezar alanından çıkarıldı.


Almanya’daki arkeologlar tarafından Tunç Çağı’na ait bir mezardan bir kılıç bulundu ve beklenmedik bir şekilde, mükemmel bir şekilde korunduğu için hala parlıyor.

Bavyera Eyaleti Anıt Koruma Dairesi tarafından 14 Haziran’da yapılan açıklamaya göre, Bavyera’nın Nordlingen kasabasında bir erkek, kadın ve çocuğa ait mezarlarda 3 bin yıllık kılıç bulundu. Üçlünün birbiri ardına hızla gömüldüğü görülse de bağlantılı olup olmadıkları bilinmiyor.

Kılıç o kadar olağanüstü iyi korunmuş ki neredeyse hâlâ parlıyor. Açıklamanın bir çevirisi, sekizgen kabzası tamamen bronzdan yapılmış, bronz tam kabzalı kılıçların (sekizgen kılıç tipi) bir temsilcisi olduğunu ortaya koymaktadır.

göre bir Live Science raporu, arkeologlar kılıcı MÖ 14. yüzyılın sonuna tarihlendirdiler, bu zamana ve bölgeye ait kılıç keşifleri, bin yıl boyunca birçok Orta Tunç Çağı mezarı yağmalandığı için nadirdir.

Sadece yetenekli demirciler sekizgen kılıç yapabilirdi. İki perçinli sap, bindirmeli döküm olarak bilinen bir teknikle bıçağın üzerine dökülmüştür. Bununla birlikte, açıklamaya göre bıçağın herhangi bir görünür kesim izi veya aşınma belirtisi bulunmaması, bunun törensel veya sembolik bir amacı olduğunu düşündürmektedir.

Öyle bile olsa, bıçağın ön ucundaki ağırlık merkezi, rakipleri etkili bir şekilde biçebileceğini gösterdiğinden, kılıç kolayca aktif bir silah görevi görebilirdi.
 
Üst