AR Rahman ve Karısı Saira, 29 Yıllık Evlilikten Sonra Ayrıldıklarını Duyurdu

YaratıcıKalem

Active member
AR Rahman, 1995 yılında Saira ile evlendi.

Oscar ödüllü besteci AR Rahman ve eşi Saira, yaklaşık 30 yıllık evliliklerinin ardından bugün avukatları aracılığıyla birbirlerinden “ayrılma konusunda zor bir karar aldıklarını” ortaklaşa duyurdular.

Avukatları Vandana Shah and Associates'in bir açıklamasını okudu: “Yıllar süren evlilikten sonra Bayan Saira ve kocası Bay A R. Rahman birbirlerinden ayrılmak gibi zor bir karar aldılar.”

Avukat, kararın “ilişkilerindeki ciddi duygusal gerilimin ardından geldiğini” söyledi.

Açıklamada, “Birbirlerine olan derin sevgilerine rağmen çift, gerginliklerin ve zorlukların aralarında aşılamaz bir boşluk yarattığını fark etti; bu uçurumu şu anda hiçbir taraf kapatamayacak durumda” dedi ve “kararın çıkacağının” altını çizdi. acı ve ıstırap”.

Açıklamada ayrıca, “Bayan Saira ve kocası Bay A R. Rahman, hayatlarının bu zor bölümünde ilerlerken, bu zorlu dönemde halktan mahremiyet ve anlayış talep ediyor.”

Müzik bestecisi, çiftin “büyük otuza” ulaşamamasından yakındı ancak “bu parçalanmanın” bir anlamı olduğunu umdu.

“Büyük otuza ulaşmayı umuyorduk ama öyle görünüyor ki her şeyin görünmeyen bir sonu var. Tanrı'nın tahtı bile kırık kalplerin ağırlığı altında titreyebilir. Yine de bu parçalanmada anlam arıyoruz, her ne kadar parçalar farklı olsa da. “Yerlerini bir daha bulamayacaklar. Dostlarımıza, bu hassas süreçten geçerken nezaketiniz ve mahremiyetimize saygı duyduğunuz için teşekkür ederiz.” Rahman, X'te paylaşımda bulundu.

“Büyük otuza ulaşmayı umuyorduk ama görünen o ki her şey görünmeyen bir sona yaklaşıyor. Kırık kalplerin ağırlığı altında Tanrı'nın tahtı bile titreyebilir. Ama bu parçalanmanın içinde, parçalar bir daha yerini bulamasa da anlam arıyoruz. Arkadaşlarımıza teşekkür ederiz…

— AR Rahman (@arrahman) 19 Kasım 2024
Çift 1995 yılında evlendi ve üç çocuk sahibi oldular: Khatija, Raheema ve Ameen.

Oğulları Ameen, Instagram Hikayelerinde şunları yazdı: “Herkesten bu süre zarfında gizliliğimize saygı duymasını rica ediyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Slumdog Millionaire'deki çalışmasıyla Oscar kazanan AR Rahman, Time dergisi tarafından bir zamanlar “Madras'ın Mozart'ı” olarak adlandırılmıştı.

Beş yaşında müziğe başlayan müzisyen, ilk çıkışını 1992 yapımı Roja filmiyle yaptı. Bu bir hit oldu ve Rahman'ın müziği onun en iyi müzik bestecisi dalında ulusal ödülü kazanmasına yol açtı.

“Nasıl oldu da görücü usulü evliliği tercih ettin?” Simi Garewal, 2012 yılında popüler sohbet programı 'Simi Garewal ile Buluşma'da usta besteciye bu soruyu sordu.

Gülümseyen Rahman, “Dürüst olmak gerekirse gidip bir gelin aramaya zamanım olmadı” dedi ve ev sahibinin kıkırdamasına neden oldu.

“Tüm bu filmleri yapıyordum – Rangeela, Bombay ve bunun gibi şeyler. Bununla çok meşguldüm ama bunun evlenmek için doğru zaman olduğunu biliyordum. 29 yaşındaydım. Ve anneme söyledim. Beni bul dedim.” bir gelin” dedi Rahman

“Herhangi bir spesifikasyonunuz var mıydı?” Bayan Garewal sordu

Rahman, “Basit bir eş istiyorum. Bana fazla sorun çıkarmayacak bir eş istiyorum. Böylece müziğimi yapmaya devam edebilirim” diye yanıtladı.

Bayan Garewal daha sonra Rahman'a annesinden kendisine “biraz eğitimli, biraz güzel ve oldukça alçakgönüllü” bir gelin bulmasını istediğini hatırlattı.

Rahman gülümsedi ve olumlu anlamda başını salladı.

Nasıl tanıştıkları sorulduğunda Rahman, annesinin Saira'nın kız kardeşini bir Sufi türbesinin yakınında bulduğunu, bir şeyin diğerine yol açtığını ve kısa süre sonra evlendiklerini söyledi.