Antep Kahkesi

Felaket

New member
Antep Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı yüzüne)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un
Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kase susam
Antep Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık suyu mayayı şeker ve tuzu koyup 5 dk bekliyoruz.
  2. Bütün materyalleri koyup yoğuruyoruz.
  3. Yarım saat mayalanmasını bekleyip mayalanan hamurumuzun havasını alıyoruz.
  4. Cevizden büyük kesimler koparıp, uzun serit yapıp b biçimi verip pekmez sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırdığımız sosa batırıp daha sonra susama batırıp tepsiye diziyoruz.
  5. Isıttığımız fırında 180 derecede 25 dk pişiriyoruz.
Antep Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst