Annemin Poğaçası

Felaket

New member
Annemin Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 yumurta akı hamurun içine, sarısı ise üstlerine
  • 2 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 1 çay kaşığı ucunda tuz
  • Alabildiği kadar un( kulak göğsü kıvamı)
İçerisine;

  • Ben hepsini göz sonucu yapıyorum
  • Yarım kaşar rendesi
  • 2 küp beyaz peynir (peyniri zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
Annemin Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için margarini,zeytinyağını,yoğurdu,yumurta akını,tuzu karıştırıyoruz.
  2. daha sonra unu eleyerek koyuyoruz o sırada karbonatı da una karıştırarak döküyoruz kulak göğsünde hamur olunca bir kenara bırakıp iç gerecini hazırlıyoruz.
  3. İçine kaşar ve beyaz peynir rendesi koyuyorum.
  4. daha sonra kıyılmış maydanoz ve pulbiberi katıp karıştırıyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünden daha büyük kesimler koparıp elimde biçim veriyorum içine harcını koyup kapatıyorum.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüyorum.
  7. Üzerlerine biraz susam ve çörek otu serpiyorum.
  8. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyorum. Afiyet olsun.
Annemin Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst