Air India, Mürettebat Güvenliği Yönergelerini İhlal Ettiği İçin 80 Lakh Rupi Para Cezasına çarptırıldı

YaratıcıKalem

Active member
Havacılık gözlemcisi, uçuş görev süresi sınırlamaları ve uçuş mürettebatının yorgunluk yönetimi sistemi ile ilgili normların ihlali nedeniyle Air India Rs 80 lakh para cezasına çarptırıldı.

İhlaller, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) Ocak ayında Air India'da yerinde denetim gerçekleştirmesinin ardından ortaya çıktı.

1 Mart'ta gözlemci tarafından Air India'ya bir gösteri nedeni bildirimi gönderildi.

Gözlemci yaptığı açıklamada, “Operatör tarafından sunulan tatmin edici olmayan yanıt uyarınca, operatöre 80.00.000 Rupi (seksen lakh rupi) para cezası uygulandı.” dedi.

“Raporların ve kanıtların analizi, M/s Air India Limited'in, birkaç durumda her iki uçuş ekibinin de 60 yaşın üzerinde olduğu uçuş(lar) gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı; bu, Kural 28 A'nın Alt Kuralı (2)'nin ihlalidir. Uçak Kuralları, 1937” dedi bekçi.

“İşletmenin aynı zamanda yeterli haftalık dinlenme, ultra uzun menzilli (ULR) uçuşlardan önce ve sonra yeterli dinlenme ve uçuş ekibine konaklama sırasında yeterli dinlenme sağlama konusunda da yetersiz olduğu tespit edilmiş olup, bu durum Sivil Havacılık Gereksinimlerinin FDTL'ye ilişkin mevcut hükümlerini ihlal etmektedir.” devamını söyledi.

Denetim sırasında görev sürelerinin aşılması, eğitim kayıtlarının yanlış işaretlenmesi, görevlerin çakışması vb. durumların da gözlemlendiği belirtildi.

Gözlemci, “Hindistan'daki sivil havacılık sektöründe en yüksek güvenlik seviyelerini korumaya kararlı olduğunu ve bu yaptırım eyleminin bu taahhüde uygun olduğunu” vurguladı.