Ahıska Mantısı (Buharda Mantı)

Felaket

New member
Ahıska Mantısı (Buharda Mantı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı:

  • 5 tane orta uzunluk patates robotdan fazlaca ufak olmayacak biçimde geçirilir(yoksa elde küp küp doğranılır)
  • 3 tane soğan robotdan epey ufak olmayacak biçimde(yoksa ince doğranılır)
  • 500 gram yarım yağlı dana kıyma
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Ahıska Mantısı (Buharda Mantı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel hamurumuzu yoğuruyor uz dinlenmeye alıyoruz.
  2. Hamur dinlenirken içlik harcını hazırlayıp güzelce karıştırıyoruz.
  3. Yoğrulan hamurdan 4 bezeye ayırarak ince açıyoruz.
  4. ondan sonrasında açılan yufkayı yatay ve dikey kesiyoruz dikdörtgen olması lazım.
  5. Ortasına hazırladığımız içliyi koyarak kenarlarını karşı karşıya birleştirdik deri daha sonra kenar uçlarından yan yana birleştiriliyor. (resimde ayrıntılı biçimde gösterdim).
  6. Buhar tencerenin tabaklarını yağlayarak mantılarıı diziyoruz.
  7. Buhar tenceresinin altına kaynayan su olması lazım su kaynadıkça üstte duran mantılar buharla 40 dakika pişirilir.
  8. Üzerine eritilmiş tereyağ ve ya salça sosu ek ede bilirsiniz.
  9. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve ya sade yoğurtla da kendi damak zevkinize göre servis yapa bilirsiniz. Afiyet olsun
    ❤
    ????.
Ahıska Mantısı (Buharda Mantı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst