Felaket
New member
Ahıska Katmer (Haçapuri) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirke (olmasa da olur)
- Alabildiği kadar un (kulak göğsü kıvamında)
- Yağlamak için sıvı yağ
- Lor peynir
- Kaşar rendesi (eğer olmazsa biraz beyaz peynir çatalla ezilir)
- Bir tutam maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yoğurma kabına sıvıları dökelim daha sonrada üzerine yavaş yavaş unu ek edelim.
- Yumuşak ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında olması lazım.
- Yoğurduktan daha sonra mandalina büyüklükte bezelere bölünür.
- Yuvarlak açılarak yufka yağlanır ve kenarlarından ortaya hakikat katlanır.
- İçlik koyulduktan daha sonra bir daha ortaya hakikat katlanır ve kare halini alır.
- hafifçe yağlanmış orta dereceli ateşte en evvel yaptığımız tarafımı tavaya yerleştirilir ve kızarıncaya kadar altlı üstlü pişirlir.
- Ben bu tanımda biraz fazladan yaptım konuklarım için.
- Toplamda bu tarifle 5_6 adet katmer çıkıyor.