Adam 21 Günde Su Orucuyla 13 Kilo Verdi. Her Şeyi Öğrenin

YaratıcıKalem

Active member
Miller, orucun 14. gününün “kritik bir an” olduğunu söyledi.

Kosta Rika'dan bir adam, kısa bir sürede kilo verme konusundaki benzersiz yöntemiyle yakın zamanda popülerlik kazandı. Addis Miller, su orucuyla 21 günde 13 kilo verdi. Deneyimini ve içgörülerini YouTube'a yüklediği bir Haberda paylaştı ve şöyle dedi: “Bu yılın başlarında, Kosta Rika'da 21 günlük bir su orucuna başladım. Bu deneyim benim için gerçekten hayat değiştiriciydi ve yolculuğumdan bazı değerli anları paylaşmaktan heyecan duyuyorum.”

Adam açık fikirli olduğunu ve eğer durması gerekirse duracağı fikriyle rahat olduğunu söyledi. “İlk birkaç gün vücudumun temizlendiğini hissettim. Karnım çok gurulduyordu, yorgundum,” dedi Bay Miller ve ilk günlerin zor olduğunu ve enerjisinin düşük olduğunu ekledi.

“Gün boyunca sürekli yudumladığını” belirtti. Başlangıçta günde dört litre su içiyordu, ancak kısa süre sonra cildi kuruduğu ve sabah uyandığında gözleri kan çanağına döndüğü için daha fazla suya ihtiyacı olduğunu fark etti. 29 dakikalık Haberda “Vücudum her geçen gün fiziksel olarak zayıflıyordu ve bu yüzden yürümekte zorlanıyordum” dedi.

Ayrıca, Bay Miller orucun 14. gününün “kritik bir an” olduğunu, çünkü o gün kendisi için “her şeyin değiştiğini”, doğayla bağlantı kurabildiğini ve etrafındaki şeyleri hissedebildiğini söyledi. “Zahmetsiz bir süreçti. Bu mutluluk alemlerine girebildim. Hisler ve duyumlar eziciydi.” diye devam etti.

“19. güne geldiğimde, daha uzun süre oruç tutmak istedim. Aç değildim. Kendimi inanılmaz hissediyordum. Ruhsal olarak enerjiktim. Zihnim çok açıktı. Fiziksel bedenim giderek zayıflıyordu ama daha fazla enerji kazanıyordum,” diye ekledi. Bay Miller, orucunu tamamladığını ve bunun hayatını değiştirdiğini söyledi.

Orucun faydalarını tartışan adam, uzun süredir COVID-19 hastası olduğunu ve koku alma duyusuyla mücadele ettiğini söyledi. “Oruç sayesinde koku alma duyumu geri kazanabildim, bu inanılmaz ve eğer bu sadece benim deneyimim olsaydı bu benim için yeterli olurdu.” Ayrıca işitme duyusunun geliştiğini ve hafızasının daha iyi olduğunu belirtti.

Su orucu nedir?

Su orucu, sudan başka her şeyi yasaklayan bir oruç türüdür. Son yıllarda kilo vermenin hızlı bir yolu olarak popülerlik kazanmıştır, bir rapora göre Sağlık Hattı. Araştırmalar, su orucunun sağlık açısından faydalı olabileceğini göstermiştir. Bazı kronik hastalıkların riskini azaltabilir ve vücudun eski hücre bileşenlerinin geri dönüşümüne ve parçalanmasına yardımcı olan fizyolojik bir süreç olan otofajiyi destekleyebilir. Birçok kişi bu orucu dini veya manevi nedenlerle veya detoks yapmak ve kilo vermek için yapar.

Ancak daha uzun süre yapılırsa kas kaybı, besin eksikliği, susuzluk ve yeme bozuklukları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Su orucuna başlamadan önce bir tıp doktoruyla görüşmek en iyisidir.