Açma

Felaket

New member
Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardak un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kabın içine süt,su,sıvı yağ,yumurta akı,tozşeker ve kuru mayayı ekleyip güzelce karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  2. daha sonra unun yarısını ek edip karıştırın.
  3. Diğer yarısını ve tuzu da ekleyip yeterlice yoğurun.
  4. En son tereyağı ekleyip yoğurduktan daha sonra ağzını sıkıca kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.
  5. daha sonra hamuru uzun rulo yapıp bezelere ayırın.
  6. Bezeyi ikiye bölüp uzun rulolar yapıp birbirine örgü olacak biçimde ötürün ve birleştirin.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun????‍????.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst