Açma

Felaket

New member
Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 bardak ılık suyu bir kaba dökelim ve peşine 1 paket yaş mayayı da ek edip erimeye bırakalım.
  2. Öteki bir kaba 1 bardak sütü,1 bardak sıvı yağı,3 kaşık şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyalım.
  3. Akabinde unumuzu koyalım(3 su bardağı kadar koyup yoğurdum,eritilmiş mayayı ek ettikten daha sonra yaklaşık 1,5 su bardağı daha ek ettim yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Kullanılan una nazaran ölçüler değişebiliyor bunu da gözönüne almak gerekir).
  4. Hamurumuzu yoğuruyoruz ve. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanmış hamurumuza eritmiş olduğumuz mayayı ek edip bir süre daha yoğuruyoruz.
  6. Yoğrulmuş hamurumuza yuvarlak hal verip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  7. Akabinde üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve isteğe bağlı çörek otu serpiyoruz.
  8. Evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst