Açma

Felaket

New member
Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paketten biraz az yaş maya (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kadar)
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Ortasına sürmek için;

  • Tereyağ
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam isteğe bakılırsa
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık su, süt ve şekeri bir kaba alıyoruz. İçine yaş mayayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Bir bütün ve 1 yumurta akını da ekliyoruz.
  2. ondan sonrasında tuzunu ekleyip unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Uygunca yoğurduktan daha sonra üzerini kapatıp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırıp üzerlerine birer çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. Ve bezeleri fincan tabağı büyüklüğünde açıp çabucak sonrasında rulo yapıyoruz.
  5. Tüm bezeler bitene kadar süreci yenidenlıyoruz. ondan sonrasında ruloları alıp elimizde yuvarlayıp doluyoruz yahut dilerseniz simit biçimi de verebilirsiniz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede fırınlıyoruz.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst