Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık)

Felaket

New member
Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant/kuru maya (10g)
  • 1 büyük yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un
İçi için;

  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydonoz
Üzerine :

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaseye ılık süt, şeker ve maya alınarak karıştırılır.
  2. Üzerine ılık su, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuz eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  3. Elenerek denetimli biçimde un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  4. Üzeri streç sinema ile kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır. İçi için peynir rendelenir ve kıyılmış maydonozla karıştırılır.
  5. Mayalanan hamur tezgahta 2 dakika daha yoğrulur. Yumurtadan biraz büyük bezeler alınır. Bezeler uzunlamasına açılır.
  6. Açılan bezelere dikine olacak biçimde çizikler atılır. Üzerine hazırlanan iç yayılır.
  7. Hamurun sağ uç kısmından tutularak çapraz biçimde rulbu biçimde sarılır. sonrasındasında ucu içe kıvrılarak gül biçimi verilir.
  8. Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizilir. Tüm hamura tıpkı süreç uygulanır.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ortasına çörek otu serpilip evvelinde ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun ????.

Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst