Açma (Kolay Ve Lezzetli)

Felaket

New member
Açma (Kolay Ve Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru (toz) maya
  • 1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine olacak)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
Ortalarını yağlamak için ;

  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 5-6 su bardağı un (unun kalitesine bakılırsa değişir yumuşak kıvamda bir hamur olacak)
Açma (Kolay Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için gerekli tüm gereçler derin bir kap içerisinde karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanma daha sonrasında hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılır el kadar açılır .
  4. Ortasına sıvı yağ ve tereyağ karışımından sürülür.
  5. Üst üste koyulup şeritler halinde kesilir iki taraftan aykırı istikamete bükülüp rulo yapılıp form verilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  7. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
Dilerseniz ortasına haşhaş ceviz de koyabilirsiniz ben sade tercih ettim. ????????.

Açma (Kolay Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst