Açma Börek Tadında Ispanaklı Börek

Felaket

New member
Açma Börek Tadında Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 4 adet hazır yufka
İç sos

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un
  • Beyaz peynir yada lor peyniri
  • Tuz, karabiber, acı pulbiber
Üste sürmek için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Açma Börek Tadında Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanaklar uygunca yıkanır süzgeçte bekletilir fazla suyu süzülsün.
  2. Sıvıyağ da küçük küp halinde doğranmış soğan pembeleşene kadar karıştırılır.
  3. Tuz, kırmızıbiber, acı pulbiber,yarım yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası ek edilir.
  4. 2 dk daha karıştırılıp ıspanaklar ek edilir.
  5. 5 dk daha karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
  6. Ilımaya bırakılır ben beyaz peynir kullandım rendeledim ve ıspanağa ek edip karıştırdım.
  7. 1 yufkayı serip ortasına nişastalı sirkeli unlu yağ karışımı bir fırça yardımı ile sürülür.
  8. Üstüne 2. Yufka serilir yine bu karışım üstüne sürülür.
  9. 6 tane üçgen olacak biçimde kesilir.
  10. Daha küçük olmasını isteyen 8 kesime da bölebilir. Ve ıspanaklı iç dökülür.
  11. Gül formunda sarılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  12. Üzerine yağlı yumurtalı yoğurtlu karışım sürülür.
  13. 180 derece de pişirilir.
Açma Börek Tadında Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst