72 yaşındaki Şerif Kunt’un futbol aşkı hudut tanımıyor

MizahSarrafi

Active member
Trabzon’da 55 yıldır etkin futbol hayatını sürdüren 72 yaşındaki Şerif Kunt, Yozgat Amatör Küme gruplarından Yozgat Divanlı Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne transfer oldu.

Faal futbol hayatına 1967 yılında Trabzon’da başlayan Kunt, 1 yıllık mukavele imzaladığı yeni grubu ile birinci maçına çıktı.

Deplasmanda Şefaatli Paşaköy Gençlik Spor Kulübü ile karşılaşan Yozgat temsilcisi, alandan 7-1 galip ayrılırken, yeni transfer Şerif Kunt, maçın ikinci yarısında oyuna girdi ve 30 dakika yeşil yerde kaldı.

Kunt: “55 yıldır etkin futbol oynuyorum”

TRT Spor’a konuşan 72 yaşındaki futbolcu, “Bozokların şehri” Yozgat’ta bulunmaktan dolayı keyifli olduğunu ve futboldan farklı kalmasının mümkün olmadığını söylemiş oldu.

Genç atletlere örnek olmak istediğini söyleyen Şerif Kunt, “2018 yılında Osmaniye Karatay, 2019 yılında Mardin Kızıltepe Gençlerbirliği, 2020 yılında Erzurum Harp-İş Spor ve 2021 yılında da Yozgat Divanlı Gençlerbirliği sporda top koşturuyorum. 55 yıldır etkin futbol oynamaktayım. Hedefimiz dünyanın en yaşlı amatör futbolcu unvanını Türkiye’ye taşımak. İkinci emelimiz gençlere örnek olmak, onları spora kazandırmak. Bu ölçüde ben elçilik vazifesini üstlenmiş durumundayım. Bu sene de Yozgat’ta oynamak nasip oldu” tabirlerinde bulundu.

“Futbol benim aşkım”

Umudunu kaybetmiş insanlara umut aşılamak için hala futbol oynadığını da lisana getiren Kunt, “İnsanlar aşikâr bir yaşa geldikten daha sonra umudunu kaybediyor. O insanları da topluma kazandırmak ve onlara umut aşılamak istiyorum. Bu vesile ile benim yaşımdaki insanların kendilerine yeterli bakmaları, sistemli yaşamalarını ve spor aşkı ile yürümelerini tavsiye ediyorum. Bundan daha sonra ekibimin başarısı için çaba edeceğim. Futbol bizim aşkımız. Futboldan farklı kalmam mümkün değil” dedi.

Yozgat Divanlı Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün teknik yöneticisi Ender Gençel ise Şerif Kunt’un ekip arkadaşlarına örnek olacak bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.