4'üncü Nesil Bile 370. Maddeyi Geri Getiremez

Amit Shah, Rahul Gandhi'nin Anayasa'nın sahte bir kopyasını gösterdiğini söyledi.

Ranchi/Palamu:

Birliğin İçişleri Bakanı Amit Shah, Kongre lideri Rahul Gandhi'yi Anayasanın “sahte” bir kopyasını göstererek hakaret etmek ve Anayasayla alay etmekle suçladı. Ayrıca BJP'nin Kongre'nin azınlıklara yönelik çekinceler uygulamasına asla izin vermeyeceğini de iddia etti.

“Rahul Gandhi Anayasa'nın bir nüshasını gösteriyor. İki gün önce ifşa edildi. Birisi gösterdiği Anayasa'nın bir nüshasını aldı. Bu nüshanın kapağında hiçbir içerik bulunmayan Hindistan Anayasası yazıyordu. Yapmayın” “Bu bir inanç ve güven meselesidir. Anayasanın sahte bir nüshasını sallayarak BR Ambedkar'a ve Kurucu Meclis'e hakaret ettiniz.” Şah, Palamu'daki bir BJP mitinginde iddiada bulundu.

Başbakan Narendra Modi'nin 26 Kasım'ı Anayasa Günü olarak kutlamaya karar verdiğini söyledi.

Bay Shah, Kongre'nin OBC'lerden, kabilelerden ve Dalitlerden “çekinceleri kapma konusunda kararlı” olduğunu ve “bunu azınlıklara vermeyi planladığını” iddia etti.

Bay Shah, “Kongre OBC kotasına karşıdır; bir ulema delegasyonu Maharashtra'da Kongre liderleriyle buluştuğunda azınlıklara yüzde 10 rezervasyon sözü verdi. Başbakan Modi'nin liderliği altında BJP, din temelli çekincelere asla izin vermeyecektir” dedi.

Ayrıca Kongre'ye Keşmir'de 370. Maddeyi yeniden uygulamaya yönelik girişimlerde bulunduğu iddiasıyla da saldırdı. “Keşmir Hindistan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Rahul Gandhi'yi sizin dördüncü neslinizin bile 370. Maddeyi geri getiremeyeceği konusunda uyardım” dedi.

Bay Shah ayrıca Jharkhand'daki JMM liderliğindeki muafiyete de sert bir dille saldırdı ve onu ülkedeki “en yozlaşmış hükümet” olarak nitelendirdi.

Silahlarını Jharkhand Başbakanı Hemant Soren'e doğrultarak şunları söyledi: “Başbakan, sızmanın BJP'nin siyasi gündemi olduğunu söylüyor. Ben CM'nin bankası diyorum… yozlaşmış liderler baş aşağı asılacak.”

81 üyeli Jharkhand meclisine seçimler 13 ve 20 Kasım'da yapılacak, oy sayımı ise 23 Kasım'da yapılacak.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)