2022 Dünya Kupası’na damga vuran manzara: Kupa düzmece çıktı

MizahSarrafi

Active member
Arjantin ile uzun müddettir hayalini kurduğu Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşan Lionel Messi, ismini futbol tarihine altın harflerle yazdırdı. Final maçı daha sonrası Dünya Kupası ile ilgili şok bir sav ortaya atıldı.


FİNALİN OLAĞAN MÜDDETİ 2-2 SONA ERDİ

Arjantin’in olağan süredeki gollerini; 23. dakikada penaltıdan Lionel Messi ve 36. dakikada Angel Di Maria atarken Fransa; rakibine 80. dakikada penaltıdan Kylian Mbappe ve bir daha 81. dakikada Kylian Mbappe ile karşılık verdi.

PENALTILAR kararıNDA DÜNYA KUPASI ARJANTİN’İN OLDU

Uzatmalarda 108. dakikada Lionel Messi, kadrosunu 3-2 öne geçirirken 118. dakikada Kylian Mbappe, penaltıdan durumu 3-3 yaparak bir defa daha skoru eşitledi. Penaltılarda Arjantinli oyuncular 4’te 4 yaparlarken Fransa, 4 penaltı vuruşundan 2’sini kaçırdı. Futbol tarihi boyunca unutulmayacak final maçından zaferle ayrılan Lionel Messi’li Arjantin, 1986’da Maradonalı ekipten daha sonra hasretle beklediği Dünya Kupası’na uzandı.


Solda gerçek kupa – sağdaki uydurma kupa

REKOR KIRAN FOTOĞRAFTA KUPA UYDURMA ÇIKTI

Arjantin kaptanı Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası’nda ülkesini 36 yıl daha sonra zafere ulaştırdı. 35 yaşındaki oyuncu, kutlamalar sırasında Dünya Kupası’nı kaldırırken çekilen bir fotoğrafı toplumsal medya hesabında paylaştı.


Messi’nin bu resmi ise tarihi rekor kırdı. Daha evvel World Record Egg’e (Dünya rekortmeni yumurta) ilişkin rekoru kıran fotoğraf 74 milyondan fazla beğeni aldı. Goal’de yer alan habere nazaran; Messi, kaldırdığı kupanın ‘fake’ (sahte) olduğunu anlayamadı.

KUPA ALANDAN ÇIKARILDI

Arjantinli süperstar, evvel özgün kupayı kaldırdı lakin yalnızca birkaç dakika daha sonra kupa, klâsik olarak FIFA yetkilileri tarafınca alandan çıkarıldı.


DI MARIA UYDURMA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kupanın geçersiz olduğunu ise ona çabucak sonrasında Angel di Maria söylemiş oldu. Aslında Arjantinli bir çiftin getirdiği kupa, oyuncuların imzalaması için alana gönderilmişti.

‘KUPA ORJİNAL AĞIRLINDAYDI’

Çocuklarıyla birlikte maçı Katar’da takip eden Paula ve Manuel isimli bir çift, Dünya Kupası’nın kopyasını yaparken Messi’nin fotoğrafındaki kupanın da kendi yaptırdıkları ‘replika kupa’ olduğunu argüman etti.


Arjantin gazetesi Clarin’e konuşan Paula şunları söylemiş oldu: “Dünya Kupası öncesi bir kupa yaptırdık. Kupa orjinal ağırlığındaydı ve altın renge boyandı. Emel oyuncuların kupayı imzalamalarıydı. Fakat kupa alana üç sefer gdolayıldü.

ilk vakit içinderda Paredes’in bir akrabası aldı ve o imzaladı. ondan sonrasında oyuncuların aileleri istedi ve onlar da kupayla fotoğraf çekildiler. Oyuncu yakınları bana “Kupayı kaybettin” dediler.


‘MESSI O KUPAYI KALDIRDI’

“Eğlendik ancak geri istedik. Bir kaç oyuncuya “Paredes’in elindeki kupa bizim” dedik. Sonunda Lautaro Martinez getirdi ve o da imzaladı. Fotoğraflara baktığımızda Lionel Messi’nin kupamızı kaldırdığını anladık. Bilhassa alt kısımlardaki ayrıntılardan bunu anladık. Bu kupanın bizim olduğunu doğruluyordu. Hatta Messi’nin eşi Antonella ve çocuklarından biri de kupayı kaldırdı.”


en çok BEĞENİ ALAN FOTOĞRAF OLMUŞTU

Lionel Messi’nin Arjantin’in Dünya Kupası zaferini kutlayan fotoğrafı ve iletisi toplumsal medya platformu Instagram’da tüm vakit içinderın en çok beğenilen paylaşımı oldu. Messi fotoğraflara eşlik eden bildirisinde, ailesine ve “Arjantin ekibine inanan herkese” teşekkür ediyor. (Skorer)
 
Üst