11 kadın, Maha Kumbh'da 18 ölü arasında 4 çocuk Delhi Demiryolu İstasyonunda Rush

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Yetkililer, 11 kadın ve dört çocuk da dahil olmak üzere en az 18 kişinin, Maha Kumbh'ın gecikmesi için iki trenden kaynaklanan ani bir pass acele acele ettiğini söyledi.

Ölümler Delhi'deki LNJP Hastanesi Baş Yardım Tıbbi Memuru tarafından doğrulandı. Yetkililer, olayda 10 kadın, üç çocuk ve iki erkeğin öldüğünü söyledi. Lady Harding Hastanesinde üç ölüm daha bildirildi. Demiryolları bir soruşturma siparişi verdi ve kurbanların aileleri için 10 Rs lakh, ağır yaralananlar için 2.5 lakh ve küçük yaralanmalar için 1 Rs 1 lakh.

Dokuz kurban Bihar, sekizi Delhi'den ve biri Haryana'dan geliyordu. Demiryolları, personelinden aile üyelerini Delhi dışındaki memleketlerine serbest bırakanlara eşlik etmesini istedi.

Başkan Droupadi Murmu ve Başbakan Narendra Modi olay üzerinde keder dile getirdi.

Okumak: “Kimse Dinlemiyordu”: Hava Kuvvetleri yetkilisi Delhi Stampede Korku

Kaotik durum, yolcular Prayagraj'a trene binmeyi bekledikçe istasyonun 14 ve 15 numaralı platformlarında saat 20.00 civarında gelişti.

Yetkililer, tren istasyonundaki durumu kontrol etmek için ek güvenlik güçlerinin konuşlandırıldığını ve dört itfaiye motorunun bu kadar acele edildiğini söyledi. Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw durumun kontrol altında olduğunu söyledi.

“Yeni Delhi tren istasyonu (NDLS) altındaki durum. Delhi Polisi ve RPF (Demiryolu Polis Gücü) ulaştı. Yaralı hastaneye kaldırıldı. Ani acele tahliye etmek için özel trenler Bing,” dedi.

Yeni Delhi Tren İstasyonu'nda (NDL'lerde) kontrol altındaki durum
Delhi Polisi ve RPF ulaştı. Yaralı hastaneye kaldırıldı. Ani Rush'ı boşaltmak için özel trenler çalıştırılıyor.

– Ashwini Vaishnaw (@ashwinivaishnaw) 15 Şubat 2025

Demiryolu yetkilileri insanları bir izdiham söylentilerine inanmamaya hazırladı.

Demiryolu yetkilileri tarafından başlangıçta hiçbir ölüm doğrulanmamış olsa da, Delhi Teğmen Vali VK Saxena ve Savunma Bakanı Rajnath Singh hayat kaybı hakkında konuştu. Bay Saxena ve bakan bu nedenle olayı izdiham olarak adlandırdı.

“Yeni Delhi Tren İstasyonu'nda düzensizlik ve izdiham nedeniyle talihsiz ve trajik bir hayat kaybı ve yaralanma olayı var. Bu trajedinin kurbanlarının ailelerine en derin başsağlığı. Baş Sekreter ve Polis Komiseri ile konuştu ve üst adres ve en iyi adres sordu. Durumu düzeltin, “Bay Saxena X'e gönderdi.

Yeni Delhi tren istasyonunda düzensizlik ve izdiham nedeniyle hayat kaybı ve yaralanmaların talihsiz ve trajik bir olayı oldu. Bu trajedinin kurbanlarının ailelerine en derin başsağlığı diliyorum.

Baş Sekreter ve Politika Komiseri ile konuştu ve onlardan …

– LG Delhi (@ltgovdelhi) 15 Şubat 2025

“CS'den DDMA (afet yönetimi) önlemlerini çağırması ve yardım personelini dağıtması istenmiştir. Tüm hastaneler ilgili eksnikleri ele almaya hazırdır. , “Diye ekledi.

Bay Saxena daha sonra, bir izdihamın yanı sıra hayat kaybına referansları kaldırmak için görevi değiştirdi.

Savunma Bakanı Singh, “Yeni Delhi Tren İstasyonu'ndan yıkıcı haberler. Demiryolu platformundaki (sic) izdiham nedeniyle hayat kaybından son derece acı çekiyorum. Bu keder saatinde düşüncelerim yaslı aileyle. Yaralı. “

Yeni Delhi Tren İstasyonu'ndan yıkım haberleri. Demiryolu platformundaki damgalanma nedeniyle hayat kaybı nedeniyle son derece acı çekiyorum. Bu keder saatinde, düşüncem yaslı ailelerle. Yaralı hızlı olanı için dua ediyorum.

– Rajnath Singh (@Rajnathsingh) 15 Şubat 2025

Videolar platformda bir tren içeri girerken büyük bir kalabalık gösterdi. Yetkililer, trene binmek için bir acele olduğunu ve yolcuların tüm vahşi vahşice Haberlara girebileceğini fark ettiklerini, diğerlerinin onları canlandırmaya çalıştığı için en az iki kişinin bilinçsiz olduğunu gördüklerini söyledi. Yürüyen merdivenlerin yakınındaki kalabalık nedeniyle jostling raporu yok.

“Prayagraj Express 14 numaralı platformda olduğunda, birçok insan orada bulundu. Swatatantra Senani Express ve Bhubaneswar Rajdhani (her ikisi de Prayagra'dan geçti) gecikti ve platformlarda bu kadar mevcut olan tez trenlerinin yolcuları 12, 13,” dedi. Polis yetkilisi.

Başkan Murmu, Yeni Delhi Tren İstasyonu'ndaki bir izdihamda hayat kaybını öğrenmek için derinden cırdalı olduğunu söyledi. “Yürekten başsağlığı diliyorum ve yaralı aileye uzatıyorum ve yaralananların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dua ediyorum.” Dedi.

Yeni Delhi Tren İstasyonu'ndaki bir izdihamda hayat kaybını öğrenmek için derinden cılız. Yürekten başsağlığı dileklerimi Bereed ailesine uzatıyorum ve yaralananların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dua ediyorum.

– Hindistan Başkanı (@Rashtrapatibhvn) 16 Şubat 2025
Yaşam kaybını ikmal eden PM Modi, “Yeni Delhi Tren İstasyonu'ndaki izdihamdan rahatsız olan PM Modi. Düşüncelerim sevenlerle. bu izdihamla.

Yeni Delhi Tren İstasyonu'ndaki izdihamdan rahatsız. Düşüncelerim sevdiklerini kaybeden herkesle. Yaralıların hızlı bir iyileşmesi olması için dua ediyorum. Yetkililer bu izdihamdan etkilenen herkese yardım ediyorlar.

– Narendra Modi (@Narendramodi) 15 Şubat 2025
Adanmışlar Acelesi

Maha Kumbh için özel trenler, sadece 12 yılda bir kahraman olan festivalle daha büyük kalabalığa tanık oluyorlar, 26 Şubat'ta sona erecek. Bu haftanın başlarında, Bihar'ın Madhubani tren istasyonundaki bazı yolcular – Swatantra Senan Express – Windows'u kırdı – Bu da Prayagraj aracılığıyla Delhi'ye gider – trene binmek için durduktan sonra.

Prayagra'ya giden trenlerle ilgili benzer olaylar Bihar'daki diğer demiryolu istasyonlarından bu şekilde bildirilmiştir ve polis davaları kaydedilmiştir.

Eski Delhi Başbakanı Atishi, Yeni Delhi tren istasyonundaki kaos üzerinde merkeze saldırdı. Günün erken saatlerinde, Samajwadi parti şefi Akhilesh Yadav, Merkezi Maha Kumbh süresini Sangam'a dalmayı uman adanmışların acelesini hafifletmeye çağırdı.

“Şimdi bile, birçok insan Maha Kumbh'a gitmek istiyor ama yapamıyor. Böyle bir durumda, hükümet Maha Kumbh zamanını uzatmalı,” dedi Bay Yadav, Maha Kumbh'un 75 gün önce sürdüğünü belirterek Bu sefer daha erken bitiyor. 26 Şubat Maha Kumbh'ın son günü Maha Shivratri.