Felaket
New member
10 Dakikada Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağından biraz eksik un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- yoğurt yerine süzme var ise sulandırın
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım bağ maydanoz
- 1 kase lor yahut yarım kalıp beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı materyalleri bir yumurtanın sarısı hariç bir kapta güzelce karıştırıp, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamur kıvamı yavaşça yumuşak ve cıvık olmalı ki poğaça puf puf olsun.
- Hamuru kenarda dinlendirirken iç harcı hazırlayalım.
- Maydanozu ince doğranmış biçimde peynirle karıştırıp çatalla eziyoruz.
- Pul biber ve peynirin tuzuna bakılırsa tuz ekliyoruz.
- Hamuru küçük yuvarlaklar halinde açarak içine biraz harçtan koyuyoruz ve yuvarlak haline getiriyoruz.
- Tepsiye dizip, ayırdığımız yumurta sarısını üzenlerine sürüyoruz.
- Tercihe bakılırsa çörek otu atabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derece fırında alt üst fan açık biçimde pişiriyoruz.