10 Dakikada Kat Kat Unlu Çıtır Zarf Börek

Felaket

New member
10 Dakikada Kat Kat Unlu Çıtır Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt yahut yoksa yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta (beyazı içine) sarısı üzerine 1 yemek kaşığı sütle karıştırıp
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
İçi için;

  • 400 gram beyaz peynir yada siz ne kulanmak isterseniz
  • Yarım demet maydanoz (arzuya göre ben bir kısmını kavurmalı yaptım)
Üzerine ;

  • Susam yahut çörek otu
10 Dakikada Kat Kat Unlu Çıtır Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda yağımızı eritelim, bir kaseye sıvı yağ, tereyağ, süt, yumurta akı ek edelim çırpalım.
  2. Unumuzu ekleyelim ve tuzu ,sirkeyi çırpalım .
  3. Yufkamızı tezgaha serelim ,sosumuz dan çokça sürelim iki ucunu karşılıklı kapatalım.
  4. daha sonra öbür uçları birebir biçimde zarf üzere ,daha sonra 4 bölelim.
  5. İç harcını koyalım, birebir biçimde zarf üzere kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye karşıt çevirip koyalım.
  6. Hepsi bittikten daha sonra üzerine yumurta sarısı, sütü ,çırpıyoruz üzerine süzüyoruz.
  7. Arzuya göre çörek otu yahut susam serpelim.
  8. 180 derce fırında denetimli pişirelim fırından fırına fark ede bilir deneyecek olanlara afiyet olsun.
10 Dakikada Kat Kat Unlu Çıtır Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst